Сос Хойсин

от | юни 9, 2023 | Сосове | 0 коментари

рецепта за сос Хойсин
Придайте на ястията си вкус на Ориента с нашия домашен сос "Хойсин". Тази лъскава, сладка и пикантна подправка, известна като китайския сос за барбекю, е вкусно сложно съчетание от пикантни и сладки вкусове. Перфектен за пържене, маринати или като сос за потапяне, той е на път да се превърне в незаменим в кухнята!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Общо Време 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Китайска
Порции 5
Калории 220 kcal

Продукти
  

Инструкции

  • В купа смесете соевия сос, фъстъченото масло, меда, оризовия оцет, ситно смления чесън, сусамовото олио, лютия сос и прясно смления черен пипер.
  • С помощта на бъркалка разбъркайте съставките, докато се получи гладък и добре комбиниран сос. Уверете се, че фъстъченото масло и медът са напълно усвоени, без да остават бучки.
  • Опитайте на вкус и коригирайте подправките, ако е необходимо. Вашият домашен сос хойсин вече е готов за сервиране!

Съвети

  • Сосът хойсин е фантастична добавка към пържени ястия, маринати за месо и като глазура за тофу.
  • Можете да го използвате и като сос за потапяне на пролетни рулца, кнедли или с любимите си азиатски предястия.
  • Ако желаете сосът хойсин да е по-лют, добавете още малко лют сос.
  • Съхранявайте домашно приготвения сос хойсин в херметически затворен съд в хладилника. Той трябва да остане свеж до една седмица.
Ключови думи сос, хойсин