Сос Жу

от | сеп. 28, 2023 | Сосове | 0 коментари

Пътувайте до сърцето на йеменската и израелската кухня със соса Жу - пикантна и ароматна подправка, която е ярко допълнение към всяко ястие. Съдържащ свежи билки и пикантни подправки, този сос ще придаде на ястията ви интензивен и незабравим вкус.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Сосове
Кухня Арменска
Порции 3
Калории 313 kcal

Продукти
  

  • 30 г пресен кориандър грубо нарязан
  • 20 г пресен магданоз нарязан на едро
  • 2 скилидки чесън обелени
  • 1 зелено чили без семена, нарязано
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1/2 ч.л. смлян кардамон
  • 1/4 ч.л. захар
  • 60 мл зехтин
  • Сол на вкус

Инструкции

  • Смесете кориандъра, магданоза, чесъна, зеленото чили, смления кимион, смления кардамон, захарта и щипка сол в кухненски робот.
  • Обработвайте съставките до получаването на груба паста.
  • Постепенно добавете зехтина, като продължавате да обработвате, докато сосът стане гладък.
  • Опитайте на вкус и коригирайте солта, ако е необходимо. Вашият сос Zhoug е готов за сервиране.
Ключови думи дресинг, сосове