Сос Каперси

от | сеп. 27, 2023 | Сосове | 0 коментари

каперси с шалот и бульон сос
Потопете се в ярките вкусове на Средиземноморието с нашата рецепта за сос от каперси. Този вкусно кремообразен и леко пикантен сос, изпълнен с уникалния вкус на каперсите, добавя допълнителна нотка на изтънченост към всяко ястие.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Сосове
Кухня Средиземноморска
Порции 3
Калории 190 kcal

Продукти
  

  • 30 г каперси отцедени, ситно нарязани
  • 200 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 с.л. несолено масло
  • 1 малък шалот смлян
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 1 ч.л. пресен лимонов сок
  • Сол и черен пипер на вкус

Съвети

  • Ако предпочитате по-гладък сос, можете да го пасирате с помощта на кухненски робот или ръчен пасатор.
  • Сосът може да се съхранява в хладилника до 3 дни.
  • Сосът от каперси е особено добър с риба на скара или печена риба, пилешко месо и печени зеленчуци. Можете да го опитате и с паста за бързо и ароматно ястие.
Ключови думи дресинг, сосове