Сос Каперси
Потопете се в ярките вкусове на Средиземноморието с нашата рецепта за сос от каперси. Този вкусно кремообразен и леко пикантен сос, изпълнен с уникалния вкус на каперсите, добавя допълнителна нотка на изтънченост към всяко ястие.
Продукти
- 30 г каперси отцедени, ситно нарязани
- 200 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 2 с.л. несолено масло
- 1 малък шалот смлян
- 2 скилидки чесън смлени
- 1 ч.л. пресен лимонов сок
- Сол и черен пипер на вкус
Съвети
- Ако предпочитате по-гладък сос, можете да го пасирате с помощта на кухненски робот или ръчен пасатор.
- Сосът може да се съхранява в хладилника до 3 дни.
- Сосът от каперси е особено добър с риба на скара или печена риба, пилешко месо и печени зеленчуци. Можете да го опитате и с паста за бързо и ароматно ястие.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.