Сос с Мед и Горчица
Насладете се на възхитителната смесица от сладко и пикантно с нашата рецепта за домашен сос от горчица с мед. Тази любима американска подправка съчетава богатата сладост на меда с острия вкус на горчицата, за да създаде универсален сос. И да споделите как се е получило!
Продукти
- 120 мл дижонска горчица
- 60 мл мед
- 60 мл ябълков оцет
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
Инструкции
- В купа смесете дижонската горчица, меда, ябълковия оцет, солта и черния пипер.
- Разбийте всички съставки заедно, докато се смесят добре.
- Опитайте соса и коригирайте подправките, ако е необходимо.
- Прехвърлете соса в чист буркан и го съхранявайте в хладилника. Може да се съхранява до един месец
Съвети
- Регулирайте съотношението на меда и горчицата според предпочитанията си за сладост или остър вкус.
- Този сос може да се използва веднага, но вкусът му се развива и задълбочава, ако се остави да престои в хладилника за няколко часа преди употреба.
- Като дип за пилешки бутчета или пържени картофи
- В сандвичи или обвивки
- Като дресинг за салата
- Като глазура за месо на скара или печено
- Залейте печени зеленчуци.

Иво Караджов е изтъкнат гост-автор в Nutritionist.bg. Той притежава дълбоко вкоренена страст към сосовете, като съчетава традицията с иновациите, за да създаде уникални и запомнящи се вкусове.