Сос Пиката
Чудили ли сте се как да придадете на ястията си ресторантско качество? Не търсете повече от нашия автентичен сос Пиката! Този изискан италиански сос, изпълнен с възхитителния привкус на лимони и каперси, наистина превръща обикновените ястия в необикновени гастрономически преживявания.
Продукти
- 2 супени лъжици несолено масло
- 2 скилидки чесън смлени
- 250 мл пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
- 100 мл пресен лимонов сок
- 2 с.л. каперси отцедени
- 2 с.л. пресен магданоз нарязан
- Сол и черен пипер на вкус
Съвети
- Използвайте пресен лимонов сок вместо бутилиран за най-добър вкус.
- Регулирайте количеството каперси според предпочитанията си за соленост.
- Сосът Пиката се съчетава чудесно с пилешко, риба или телешко месо. Чудесен е и като заливка за печени зеленчуци.
- Опитайте този сос Пиката върху любимите си месни или вегетариански ястия и издигнете ястието си на ново ниво на вкусност. Насладете се!

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.