Сос Ремулад

от | юни 28, 2023 | Сосове | 0 коментари

Добавете пикантен привкус към ястията си с нашата рецепта за домашен сос Ремулад. Този класически френски сос на майонезена основа с добавен аромат от кисели краставички, каперси и билки придава възхитителен вкус на небцето ви. Обикновено се сервира с пържена риба или морски дарове, но е и вкусно допълнение към сандвичи и салати.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Време за Охлаждане 1 час
Общо Време 1 час 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Френска
Порции 5
Калории 360 kcal

Продукти
  

  • 240 мл майонеза
  • 2 с.л. каперси нарязани на ситно
  • 2 с. л. кисели краставички от копър нарязани на ситно
  • 1 с. л. пресен магданоз нарязан на ситно
  • 1 с.л. пресен лук нарязан на ситно
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. пресен лимонов сок
  • Сол и черен пипер на вкус

Инструкции

  • В купа смесете майонезата, нарязаните каперси, нарязаните кисели краставички, нарязания магданоз, нарязания лук, дижонската горчица и лимоновия сок.
  • Разбъркайте, докато всички съставки се смесят добре.
  • Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Покрийте и оставете в хладилника за поне 1 час преди сервиране, за да се слеят ароматите.

Съвети

  • Можете да коригирате съставките според вкуса си. Някои хора добавят щипка лют сос или хрян за допълнителен вкус.
  • Сосът може да се съхранява в хладилник в херметически затворен съд до една седмица.
Съчетаване със соса:
Сосът ремулад е изключително универсален. Той се съчетава чудесно с пържени или печени на скара морски дарове, особено със скариди и раци. Освен това е възхитителен за сандвичи, особено за сандвичи с печено говеждо или студено месо. Освен това може да се сервира като сос за потапяне на зеленчуци или да се използва за заливка на обилна салата.
Ключови думи сос