Сос Със Сирене Начо

от | юни 24, 2023 | Сосове | 0 коментари

рецепта за начо сос, като за начос
Искате да си приготвите вкусно топящ се, гладък сос, който да пасва отлично на чипс от тортила? Не търсете повече от нашата рецепта за домашен сос със сирене"Начо". Произхождащ от Мексико, този кремообразен сос е любим за партита, често се консумира с начос, но е отличен и за потапяне, за гарниране на любимите ви мексикански ястия или дори за заливане на задушени зеленчуци.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Сосове
Кухня Американска
Порции 10
Калории 420 kcal

Продукти
  

  • 2 с. л. несолено масло
  • 2 с. л. универсално брашно
  • 240 мл мляко
  • 225 г сирене чедър настъргано
  • 1/4 ч.л. червен пипер
  • 1/4 ч.л. кайенски пипер
  • Сол на вкус

Съвети

  • Ключът към гладкия сос е сиренето да се добавя постепенно, а не наведнъж.
  • Можете да регулирате подправките според вкуса си. Ако искате по-пикантен сос, можете да добавите още малко лют червен пипер или дори малко лют сос.
  • Сосът от сирене "Начо" се сервира най-добре веднага, докато е още топъл. Може да се съхранява в хладилника до една седмица, но преди сервиране трябва да се затопли отново.
Съчетаване на соса:
Сосът от сирене "Начо" е идеален за потапяне на тортила чипс, но е чудесен и за заливане на такос, енчилада или буритос. Можете дори да проявите креативност и да залеете с него печени картофи, задушени броколи или карфиол. За да се насладите на вкусно ястие, опитайте да го използвате като основа за рецепта за макарони със сирене.
Ключови думи сос