Пикантен Сос с Черен Пипер

от | авг. 22, 2023 | Сосове | 0 коментари

Сос от Черен Пипер
Превърнете обикновената си вечеря в гурме пиршество с нашия лесен за приготвяне сос от черен пипер. Тази рецепта включва смес от натрошени зърна черен пипер и сметана, предлагаща възхитителен контраст от огнени и кремообразни вкусове, който със сигурност ще придаде настроение на всяко месно ястие.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Сосове
Кухня Френска
Порции 4
Калории 130 kcal

Продукти
  

  • 2 ч.л. черен пипер на зърна счукан
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 шалота нарязани на ситно
  • 125 мл бренди или коняк
  • 250 мл бульон от говеждо месо
  • 125 мл гъста сметана
  • сол на вкус

Инструкции

  • В тенджера загрейте зехтина на средна температура. Добавете нарязания шалот и го задушете, докато омекне и стане прозрачен.
  • Добавете счуканите зърна черен пипер в тигана и разбъркайте добре, за да се смесят с шалота.
  • Налейте брендито или коняка. Оставете я да къкри няколко минути, за да се изпари алкохолът.
  • Добавете бульона за говеждо месо в тенджерата. Намалете температурата и оставете сместа да къкри за около 10 минути или докато се редуцира наполовина.
  • Разбъркайте сметаната и оставете да къкри още 5 минути, докато сосът се сгъсти.
  • Подправете със сол според предпочитанията си.
  • Изсипете соса върху любимата си пържола или месно ястие и сервирайте горещ.

Съвети

  • За по-силен пиперлив привкус добавете повече счукани зърна черен пипер.
  • Винаги използвайте прясна сметана за по-богат и кремообразен сос.
  • Можете също така да използвате зърна зелен или розов пипер за различен вкусов профил.
  • Сосът от зърна черен пипер е отлична добавка към пържола, печено говеждо месо, свински котлети или дори печено пиле. Кремообразният и пиперлив вкус на соса допълва пикантния вкус на тези меса.
Ключови думи сосове