Сос Yum Yum

от | сеп. 9, 2023 | Сосове | 0 коментари

традиционен японски сос yum yum
Чудили ли сте се някога как да възпроизведете неустоимо пикантния и кремообразен сос Yum Yum, който обичате от любимата си японска пържола? С нашата рецепта вече можете да създадете това възхитително усещане за потапяне направо в кухнята си, като направите домашно приготвените суши, темпура или зеленчуци на скара вкусни, сякаш са сервирани от готвач на хибачи!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Време за Охлаждане 1 час
Общо Време 1 час 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Японска
Порции 6
Калории 400 kcal

Продукти
  

  • 240 мл майонеза
  • 1 с. л. кристална захар
  • 1 с.л. разтопено масло без сол
  • 2 ч.л. доматен кетчуп
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/4 ч.л. червен пипер
  • 2-3 с.л. вода регулирайте до желаната консистенция

Инструкции

  • В средно голяма купа смесете майонезата, захарта, разтопеното масло, доматения кетчуп, чесъна на прах и червения пипер. Разбъркайте, докато се смесят добре.
  • Постепенно добавете вода, една по една, като разбърквате след всяко добавяне, докато сосът достигне желаната от вас консистенция.
  • Покрийте купата и оставете соса да се охлади в хладилника за поне един час преди сервиране, за да може ароматите да се слеят.
  • Разбъркайте го набързо преди сервиране и се насладете на домашно приготвения сос Yum Yum!

Съвети

  • За по-богат вкус можете да добавите малко соев сос или да изстискате пресен лимонов сок.
  • За да осигурите най-добър вкус, оставете соса да престои в хладилника за една нощ.
  • Ако търсите пикантен привкус, добавете малко лют сос или лют червен пипер.
  • Сосът Yum Yum обикновено се сервира с ястия в стил тепаняки, скариди или други морски дарове, но се съчетава добре и със зеленчуци на скара, пилешко месо и дори може да се използва като уникален дресинг за салати или за сандвичи.
Ключови думи сос