Сос Yum Yum
Чудили ли сте се някога как да възпроизведете неустоимо пикантния и кремообразен сос Yum Yum, който обичате от любимата си японска пържола? С нашата рецепта вече можете да създадете това възхитително усещане за потапяне направо в кухнята си, като направите домашно приготвените суши, темпура или зеленчуци на скара вкусни, сякаш са сервирани от готвач на хибачи!
Продукти
- 240 мл майонеза
- 1 с. л. кристална захар
- 1 с.л. разтопено масло без сол
- 2 ч.л. доматен кетчуп
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/4 ч.л. червен пипер
- 2-3 с.л. вода регулирайте до желаната консистенция
Инструкции
- В средно голяма купа смесете майонезата, захарта, разтопеното масло, доматения кетчуп, чесъна на прах и червения пипер. Разбъркайте, докато се смесят добре.
- Постепенно добавете вода, една по една, като разбърквате след всяко добавяне, докато сосът достигне желаната от вас консистенция.
- Покрийте купата и оставете соса да се охлади в хладилника за поне един час преди сервиране, за да може ароматите да се слеят.
- Разбъркайте го набързо преди сервиране и се насладете на домашно приготвения сос Yum Yum!
Съвети
- За по-богат вкус можете да добавите малко соев сос или да изстискате пресен лимонов сок.
- За да осигурите най-добър вкус, оставете соса да престои в хладилника за една нощ.
- Ако търсите пикантен привкус, добавете малко лют сос или лют червен пипер.
- Сосът Yum Yum обикновено се сервира с ястия в стил тепаняки, скариди или други морски дарове, но се съчетава добре и със зеленчуци на скара, пилешко месо и дори може да се използва като уникален дресинг за салати или за сандвичи.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.