Хрупкава и Сочна Свинска Наденица в Еър Фрайър
В тази статия ще разберете как да приготвите свинска наденица от кълцано месо в еър фрайър. Наденичките загарят и все пак запазват сочността си
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 700 г свинска наденица от кълцано месо
Инструкции
- Прободете надениците от всяка страна с вилица или ги нарежете леко с нож, но не прекалявайте, тъй като, ако прекалите вкусните соковете ще изтекат.
- Настройте фритюрника на горещ въздух на 190 °C
- Поставете наденичките и допълнително мазнина, но това обикновено е излишно.
- Пържете на въздух за 8 минути и след това, ако се наложи ги обърнете. Това много зависи от еър фрайъра и колко добре циркулира въздуха. Опитайте се да оставяте поне по сантиметър разстояние между наденичките.
- Печете докато не станат с червена коричка, ако това е вашата крайна цел.
- Извадете ги и свервирайте с любимата ви гарнитура или салата.
Съвети
- По-дебелите наденици стават по-сочни, но това ще удължи времето за приготвяне с поне 2-3 минути.
- В моят случай, наденицата се сготви точно за 17 минути, без да добавям мазнина или да ги обръщам.
- За тази рецепта използвам мултикукър - Ninja.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.