Рецепта за свински бекон пържен в еър фрайър
Насладете се на богатия, опушен вкус на перфектно приготвения бекон с нашата рецепта за бекон във фритюрник. Този метод осигурява неустоимо хрупкав бекон без обичайната бъркотия и с по-малко мазнини, което го прави по-здравословен избор. За тази рецепта ще изпозлваме варено пушен бекон, който също така е осолен и нарязан.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Закуска, Мезе
Кухня Американска, Великобританска
Порции 2
Калории 540 kcal

Екипировка

  • 1 Въздушен Фритюрник

Продукти
  

  • 200 г свински бекон суров или варено пушен, нарязан на ленти

Инструкции
 

  • Загрейте фритюрника си на 180°C (350°F).
  • Подредете резените бекон на един слой в кошницата на фритюрника. Не е проблем, ако резените леко се застъпват, но не ги подреждайте.
  • Гответе бекона в предварително загрятия фритюрник за около 10 минути или докато достигне предпочитаната от вас степен на хрупкавост. Проверете бекона по средата на готвенето и ако е необходимо, пренаредете резените, за да се изпекат равномерно.
  • След като е готов, внимателно извадете горещите резени бекон от фритюрника с помощта на щипки.
  • Поставете готовия бекон върху чиния, застлана с хартиени кърпи, за да попие излишната мазнина, след което сервирайте веднага.

Съвети

  • Ако парчетата бекон са по-дебели, може да се наложи да увеличите времето за готвене с 2-3 минути.
  • За по-пикантен вкус можете да поръсите резените бекон с черен пипер или  чили на прах преди готвене.
Ключови думи бекон, Еър Фрайър, свинско