рецепта за печен свински бут в еър фрайър
Тази рецепта превръща всеки свински бут в красиво крехко, сочно и изпълнено с аромат основно ястие. Всичко това се приготвя в еър фрайър, което е по-здравословен и безгрижен начин да се насладите на това възхитително ястие от свински месо.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 50 минути
Общо Време 1 час
Ястие Основно Ястие
Кухня Международна
Порции 5
Калории 200 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 1 кг свинско филе
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с. л. олио зехтин или рапично олио
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. червен пипер

Инструкции

  • Овкусете филето от свински бут от двете страни със сол и черен пипер. Полейте с олио и поръсете с чесън на прах, лук на прах и червен пипер, като втриете подправките в свинското месо.
  • Поставете месото в кошницата на еър фрайъра.
  • Печете около 50 минути на 180°, ако месото е 1 кг., ако е половин кг за половината време.
  • Изкарайте изпечения бут от фрайъра и го овийте в алумиево фолио и го оставете да престои за 10 минути преди да го нарежете и сервирате.
  • Бон Апети!

Съвети

  • След готвенето оставете ястието да престои за няколко минути. Това позволява на соковете да се разпределят отново, което води до по-крехко и ароматно свинско месо.
  • Това свинско филе във фритюрник може да се сервира с гарнитура от печени зеленчуци или обикновена салата за пълноценно ястие.
  • Регулирайте подправките според вкуса си. Можете да добавите и билки като розмарин или мащерка за допълнителен аромат.
Ключови думи бут, Еър Фрайър, свинско