Печен Свински Бут в Еър Фрайър
Тази рецепта превръща всеки свински бут в красиво крехко, сочно и изпълнено с аромат основно ястие. Всичко това се приготвя в еър фрайър, което е по-здравословен и безгрижен начин да се насладите на това възхитително ястие от свински месо.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 1 кг свинско филе
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с. л. олио зехтин или рапично олио
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. червен пипер
Инструкции
- Овкусете филето от свински бут от двете страни със сол и черен пипер. Полейте с олио и поръсете с чесън на прах, лук на прах и червен пипер, като втриете подправките в свинското месо.
- Поставете месото в кошницата на еър фрайъра.
- Печете около 50 минути на 180°, ако месото е 1 кг., ако е половин кг за половината време.
- Изкарайте изпечения бут от фрайъра и го овийте в алумиево фолио и го оставете да престои за 10 минути преди да го нарежете и сервирате.
- Бон Апети!
Съвети
- След готвенето оставете ястието да престои за няколко минути. Това позволява на соковете да се разпределят отново, което води до по-крехко и ароматно свинско месо.
- Това свинско филе във фритюрник може да се сервира с гарнитура от печени зеленчуци или обикновена салата за пълноценно ястие.
- Регулирайте подправките според вкуса си. Можете да добавите и билки като розмарин или мащерка за допълнителен аромат.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.