Свински Ребра с Барбекю Сос в Еър Фрайър
Опитайте един възхитителен обрат в класическото любимо барбекю с тези пържени на въздух свински ребра, които със сигурност ще ви впечатлят. Тази рецепта за пържене във въздушна фритюрница съчетава неустоимия вкус на опушен, пикантен барбекю сос с лекотата и ползите за здравето от пърженето във въздушна фритюрница. Резултатът е крехко, сочно и апетитно ястие, което ще задоволи апетита ви за доста дълго време.
Продукти
- 1 кг свински ребра нарязани на отделни ребра
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 60 мл ябълков оцет
- 30 мл сос Уорчестър
- 180 мл сос за барбекю любимата ви марка
- 1 с.л. кафява захар
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с. л. чесън на прах
- 1 с. л. лук на прах
- 1 ч.л. лют червен пипер по избор, за допълнителна топлина
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушена мащерка
- Спрей за готвене за намазване на кошницата на фритюрника
Инструкции
- В малка купа смесете солта, черния пипер, кафявата захар, червения пипер, чесъна на прах, лука на прах, кайенския пипер (ако използвате), сушения риган и сушената мащерка. Разбъркайте добре, за да приготвите сухата натривка за ребрата.
- Подсушете свинските ребра с хартиена кърпа и след това равномерно намажете всяко ребро със сместа за сухата натривка. Уверете се, че всяко ребро е добре покрито, и не се страхувайте да използвате ръцете си, за да масажирате натривката в месото.
- В отделна купа смесете ябълковия оцет и соса Уорчестър. Намажете с тази смес двете страни на ребрата, като се уверите, че всяко парче е добре покрито.
- Поставете ребрата на един слой в кошницата на въздушния фритюрник, като внимавате да не ги претъпчете. Може да се наложи да приготвяте ребрата на порции, в зависимост от размера на вашия въздушен фритюрник.
- Загрейте еър фрайъра на 180°C (350°F). След като загреете, гответе ребрата в продължение на 10 минути.
- Докато ребрата се готвят, пригответе соса BBQ. В малка тенджера загрейте любимия си барбекю сос на слаб огън, като разбърквате от време на време, за да не загори.
- След първите 10 минути готвене извадете ребрата от еър фрайъра и ги намажете обилно с топлия сос BBQ от двете страни.
- Върнете ребрата във въздушния фритюрник и гответе още 10 минути или докато ребрата омекнат и се изпекат.
- След като ребрата са готови, внимателно ги извадете от фрайъра и ги оставете да починат няколко минути, преди да ги сервирате.
Съвети
- Уверете се, че кошницата на въздушната фритюрница е добре намазана със спрей за готвене, за да предотвратите залепването на ребрата.
- Времето за готвене може да варира в зависимост от дебелината на ребрата и модела на вашия въздушен фритюрник. Наблюдавайте ги и регулирайте времето за готвене по подходящ начин.
- Сервирайте ребрата с допълнителен сос BBQ отстрани за потапяне, заедно с любимите си гарнитури като зелева салата или зеленчуци на скара.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.