Шницел от Свинско Филе в Еър Фрайър
Открийте перфектната комбинация от вкус и хранителни вещества с нашия пържен в еър фрайър свински шницел - съвременен обрат на вечния европейски фаворит. Използвайки силата на въздушния фритюрник, ние създадохме по-здравословна алтернатива, която не пести от вкуса и текстурата си
Продукти
- 500 г свинско филе почистено и нарязано на четири равни парчета
- 100 мл мляко нискомаслено или пълномаслено, краве
- 1 яйце разбито, свободно отглеждано или биологично, ако предпочитате
- 120 г галета за предпочитане пълнозърнеста, без подправки
- 60 г универсално брашно пресято, може да се замени с безглутеново брашно, ако е необходимо
- 1 ч.л. сол за предпочитане морска или кошерна
- 1/2 ч.л. черен пипер прясно смлян
- 2 ч.л. червен пипер сладък или пушен, в зависимост от предпочитанията
- 1 ч.л. чесън на прах или гранулиран чесън
- 1 лимон измит и нарязан на клинове за сервиране
- пресен магданоз измит и нарязан, за украса
Инструкции
- Поставете всяко парче свинско бутче между два листа фолио или пергаментова хартия. С помощта на чукче за месо или точилка внимателно начукайте парчетата свинско до дебелина 1/4 инча, като внимавате да не разкъсате месото. Оставете настрана.
- В плитка купа разбийте заедно млякото и разбитото яйце. В друга плитка купа смесете галетата, солта, черния пипер, червения пипер и чесъна на прах. Поставете брашното в трета плитка купа.
- Потопете всяко свинско парче в брашното, като не забравяте да изтръскате излишното. След това потопете посипаното свинско месо в млечно-яйчената смес, като оставите излишното количество да се отцеди. Накрая покрийте свинското месо със сместа от галета, като натискате внимателно, за да се получи равномерно и цялостно покритие.
- Загрейте фритюрника до 200°C (390°F), като следвате инструкциите на производителя.
- Поставете панираните свински филийки на един слой в кошницата на фритюрника, като внимавате да не ги претъпчете. Може да се наложи да приготвяте шницелите на порции, в зависимост от размера на вашия въздушен фритюрник. Гответе за 12 минути, като обръщате шницелите по средата, или докато станат златистокафяви и готови.
- Прехвърлете готовите шницели в чиния за сервиране, украсете ги с нарязан пресен магданоз и ги поднесете с лимонови резенчета отстрани.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.