Открийте перфектната комбинация от вкус и хранителни вещества с нашия пържен в еър фрайър свински шницел - съвременен обрат на вечния европейски фаворит. Използвайки силата на въздушния фритюрник, ние създадохме по-здравословна алтернатива, която не пести от вкуса и текстурата си
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Германска
Порции 4
Калории 240 kcal

Продукти
  

  • 500 г свинско филе почистено и нарязано на четири равни парчета
  • 100 мл мляко нискомаслено или пълномаслено, краве
  • 1 яйце разбито, свободно отглеждано или биологично, ако предпочитате
  • 120 г галета за предпочитане пълнозърнеста, без подправки
  • 60 г универсално брашно пресято, може да се замени с безглутеново брашно, ако е необходимо
  • 1 ч.л. сол за предпочитане морска или кошерна
  • 1/2 ч.л. черен пипер прясно смлян
  • 2 ч.л. червен пипер сладък или пушен, в зависимост от предпочитанията
  • 1 ч.л. чесън на прах или гранулиран чесън
  • 1 лимон измит и нарязан на клинове за сервиране
  • пресен магданоз измит и нарязан, за украса

Инструкции

  • Поставете всяко парче свинско бутче между два листа фолио или пергаментова хартия. С помощта на чукче за месо или точилка внимателно начукайте парчетата свинско до дебелина 1/4 инча, като внимавате да не разкъсате месото. Оставете настрана.
  • В плитка купа разбийте заедно млякото и разбитото яйце. В друга плитка купа смесете галетата, солта, черния пипер, червения пипер и чесъна на прах. Поставете брашното в трета плитка купа.
  • Потопете всяко свинско парче в брашното, като не забравяте да изтръскате излишното. След това потопете посипаното свинско месо в млечно-яйчената смес, като оставите излишното количество да се отцеди. Накрая покрийте свинското месо със сместа от галета, като натискате внимателно, за да се получи равномерно и цялостно покритие.
  • Загрейте фритюрника до 200°C (390°F), като следвате инструкциите на производителя.
  • Поставете панираните свински филийки на един слой в кошницата на фритюрника, като внимавате да не ги претъпчете. Може да се наложи да приготвяте шницелите на порции, в зависимост от размера на вашия въздушен фритюрник. Гответе за 12 минути, като обръщате шницелите по средата, или докато станат златистокафяви и готови.
  • Прехвърлете готовите шницели в чиния за сервиране, украсете ги с нарязан пресен магданоз и ги поднесете с лимонови резенчета отстрани.
Ключови думи Еър Фрайър, шницел