Тандури Сос

от | авг. 7, 2023 | Сосове | 0 коментари

Рецепта за Сос Тандури
Открийте вкусовете на Индия с нашия сос Тандури. Тази силна смес от кисело мляко и ароматни подправки е идеална за мариноване на месо, като пренася същността на традиционното готвене в пещта Тандур на домашния ви грил или фурна. Сосът е не само богат на вкус, но киселото мляко омекотява месото, което гарантира вкусен и сочен резултат.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Време за мариноване 2 hours
Общо Време 2 hours 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Индийска
Порции 6
Калории 120 kcal

Продукти
  

  • 250 мл обикновено кисело мляко пълномаслено
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. растително масло
  • 2 скилидки чесън смлян
  • 1 с.л. джинджифил настърган
  • 1 с.л. смлян кимион
  • 1 с.л. смлян кориандър
  • 2 ч.л. куркума
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • Сол на вкус

Съвети

  • За да постигнете традиционния опушен вкус на тандури, можете да добавите малко пушен червен пипер към сместа.
  • Колкото по-дълго оставите месото да се маринова, толкова по-ароматно и крехко ще бъде то.
Сосът "Тандури" се използва най-често като марината за пилешко, агнешко или панир, които след това могат да се пекат на скара или на фурна. Маринованото месо може да се добави и към ястия като биряни или да се използва като топинг за пици с наан.
Ключови думи сосове