телешки къси ребърца в еър фрайър
Изпитайте задоволителния вкус на перфектно приготвено говеждо месо с нашите къси говежди ребра за пържене в еър фрайър. Тези ребра се приготвят до крехко, сочно съвършенство във фритюрника, като се получава възхитително, обилно ястие, което ще направи всяко събиране специално.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 200 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 1 кг къси телешки ребра
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • пресни билки за украса по избор

Инструкции

  • Изплакнете телешките ребра и ги подсушете.
  • Овкусете ребрата от всички страни със сол и черен пипер. Натрийте ги със зехтин, чесън на прах, лук на прах и пушен червен пипер.
  • Подредете ребрата в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се застъпват.
  • Гответе на 180°C за 15-20 минути, като обръщате ребрата по средата или докато достигнат желаната от вас степен на готовност.
  • Оставете ребрата да починат за няколко минути, преди да ги сервирате.

Съвети

  • Можете да регулирате подправките според предпочитанията си. За подобряване на вкуса можете да използвате барбекю натривка или смес от любимите ви билки и подправки.
  • Ребрата могат да се сервират с гарнитура от печени зеленчуци или свежа салата за пълноценно ястие.
  • Винаги проверявайте вътрешната температура на ребрата, за да сте сигурни, че са напълно сготвени. За средно изпечени ребра температурата трябва да е около 63 °C, когато се провери с термометър за месо.
Ключови думи Еър Фрайър, ребра, телешко