телешко с броколи в еър фрайър
Вкусна и лесна рецепта за пържене във фритюрник, която съчетава крехки парчета говеждо месо и пресни броколи в пикантен сос. Това ястие се приготвя бързо, което го прави идеално за натоварена вечеря през седмицата, но е достатъчно ароматно, за да впечатли гостите. Насладете се на тази класическа комбинация с модерен привкус на готвене!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 180 kcal

Продукти
  

Сос

  • 120 мл пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
  • 45 соев сос с намалено съдържание на натрий
  • 30 мл пакетирана светла кафява захар
  • 15 мл царевично нишесте
  • 5 мл вино Shaoxing или сухо шери
  • 5 мл препечено сусамово масло
  • Прясно смлян черен пипер

Пържола и броколи

  • 450 г пържола фланка или пържола пола нарязана срещу влакното на филийки с дебелина 3 мм, след което нарязана на парчета с дължина 2,5 до 5 см
  • 2 скилидки чесън нарязани на ситно
  • 15 мл соев сос с намалено съдържание на натрий
  • 10 мл царевично нишесте
  • 5 г ситно нарязан обелен пресен джинджифил
  • 10 мл вино Shaoxing или сухо шери
  • 340 г малки розички броколи от около 2 глави
  • 30 мл растително масло
  • Тънко нарязани лукчета препечени сусамови семена и ориз на пара или лепкав ориз за сервиране
Ключови думи броколи, Еър Фрайър, телешко