Добре дошли във вкусния свят на хрупкавото тофу, изпържено на въздух. Лесна и бърза за приготвяне, тази рецепта за тофу във фритюрник на горещ въздух ще ви накара да се влюбите в тофу, отново и отново. Това е леко, здравословно и ароматно лакомство, на което всеки може да се наслади.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура, Предястие
Кухня Азиатска
Порции 4
Калории 250 kcal

Продукти
  

  • 450 г твърдо тофу пресовано и нарязано на кубчета
  • 15 мл соев сос
  • 15 мл сусамово масло
  • 30 г царевично нишесте
  • 5 г чесън на прах
  • 5 г лук на прах
  • Сол и черен пипер на вкус
  • сусамени семена за украса и ядков вкус

Инструкции

  • Нарежете 450 г пресовано тофу на кубчета и ги поставете в купа.
  • Полейте кубчетата тофу с 15 мл соев сос и 15 млсусамово олио и разбъркайте внимателно, за да се покрият.
  • В отделна купа смесете 30 г царевично нишесте, 5 г чесън на прах и 5 г лук на прах. Овкусете със сол и черен пипер.
  • Оваляйте кубчетата тофу в сместа от царевично нишесте, докато се покрият добре.
  • Загрейте фритюрника на 200°C.
  • Подредете кубчетата тофу на един слой в кошницата на фритюрника. Гответе за 15 минути, като през половината от времето разклащате кошницата, за да осигурите равномерно готвене.
  • Сервирайте веднага за най-добра текстура и вкус.

Съвети

  • Пресоването на тофуто преди пържене на въздух е от решаващо значение. Това помага за отстраняване на излишната вода, което позволява на тофуто да стане хрупкаво при готвене.
  • Не се колебайте да експериментирате с различни подправки в покритието, за да получите разнообразни вкусове.
  • Това тофу за пържене на въздух е идеално допълнение към пържени ястия, салати или купички Буда. То се съчетава добре и с различни сосове като сладко-кисел, фъстъчен или терияки.
  • Най-добре е да сервирате тофуто веднага след приготвянето му, тъй като с течение на времето то може да загуби своята хрупкавост. Ако имате остатъци, можете да ги изпържите отново във фритюрника за няколко минути.
Ключови думи Еър Фрайър, тофу