Сос Тонкацу

от | сеп. 9, 2023 | Сосове | 0 коментари

Нашата рецепта за сос Тонкацу е врата към изкусителния свят на японската кухня. С внимателно съчетание на сладост, пикантност и умами този сос е предназначен да придружава пържените деликатеси, като ги обгръща в ароматна прегръдка, която отвежда вкусовите ви рецептори на пътешествие в Япония.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Общо Време 5 минути
Ястие Сосове
Кухня Японска
Порции 4
Калории 150 kcal

Продукти
  

  • 4 с. л. с. л. кетчуп изберете предпочитаната от вас марка
  • 4 с. л. сос Уорчестър
  • 2 с.л. сос от стриди
  • 1 ч.л. кристална захар

Инструкции

  • В малка купа смесете кетчупа, соса Уорчестър, соса от стриди и захарта.
  • Разбъркайте, докато захарта се разтвори и съставките се смесят добре.
  • Опитайте и регулирайте баланса на ароматите според вкуса си. Ако предпочитате да е по-сладко, добавете още малко захар, а за по-пикантен вкус добавете повече сос Уорчестър.
  • Вашият сос Тонкацу е готов за сервиране! Полейте с него пържените свински котлети, пилешкото месо или морските дарове и се насладете на вкуса на Япония у дома.

Съвети

  • Съхранявайте соса в херметически затворен съд в хладилника, ако не го използвате веднага. Той трябва да издържи до седмица.
  • За по-пикантен вкус можете да добавите малко лют сос или щипка черен пипер.
  • Сосът Tonkatsu обикновено се сервира с Tonkatsu (пържени панирани свински котлети), но може да се използва и с други пържени ястия, включително пилешко катсу, пържени морски дарове или като алтернатива на соса за барбекю. Сладкият му и пикантен вкус го прави вкусен сос за потапяне на пролетни рулца или зеленчукова темпура.
Ключови думи сос, японски сос