air fryer треска бяла риба
Насладете се на радостта от перфектно приготвената треска, без да се налага да пържите в тигана с илио! Тази рецепта за треска във въздушен фритюрник ви дава люспеста, сочна риба с възхитителна хрупкава външна част. Еър Фрайъра върши феноменална работа, имитирайки хрупкавостта на пърженето, като същевременно е по-здравословна алтернатива. Съчетано с лимонов резен или сос тартар, това ястие със сигурност ще ви впечатли!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 22 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Международна
Порции 2
Калории 200 kcal

Продукти
  

  • 2 филета от треска около 150 грама всяко
  • 30 мл зехтин или спрей
  • 60 гр. галета за предпочитане панко за допълнителна хрупкавост
  • сол на вкус (препоръчваме да започнете с 1/2 ч.л. или 2,5 грама)
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • 1 лимон нарязан на клинове (за сервиране)

Съвети

  • Точното време за готвене може да варира в зависимост от дебелината на филетата от треска и конкретния модел на фритюрника.
  • Винаги проверявайте дали рибата е готова, като се уверите, че се отделя лесно с вилица и достига препоръчителната вътрешна температура.
  • За безглутенова версия помислете за използване на безглутенови галета.
  • Подобрете вкуса, като добавите пресни билки или настърган пармезан към сместа от галета.
  • Въпреки че тази рецепта е посветена на треската, тя може да се използва и за други бели риби като пикша или минтай.
Ключови думи Еър Фрайър, риба