цял сладък картоф печен в еър фрайър
Здравейте на всички любители на здравето! Тук съм с една лесна, здравословна и изключително вкусна рецепта: Цели сладки картофи в еър фрайър. Тя е доказателство, че здравословното хранене не трябва да е скучно или да отнема много време. Грабвайте фритюрника и нека превърнем този скромен зеленчук в кулинарен шедьовър!
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 40 минути
Общо Време 45 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура
Кухня Американска, Международна
Порции 4
Калории 110 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 4 сладък картоф всеки с тегло около 200 г, почистени
  • 15 мл зехтин екстра върджин
  • 4 г морска сол на вкус
  • 2 г черен пипер прясно смлян, по желание
  • масло по желание

Инструкции

  • Загрейте фрайъра на 200°C (392°F).
  • Изплакнете и подсушете добре сладките картофи. С помощта на вилица надупчете картофите отвсякъде, за да осигурите равномерно изпичане.
  • Налейте зехтин върху сладките картофи и ги разтрийте, за да се разпределят равномерно. Подправете със сол и черен пипер.
  • Поставете подправените сладки картофи в кошницата на фритюрника, като внимавате да не са препълнени.
  • Гответе за 35-40 минути или докато сладките картофи станат хрупкави отвън и меки и крехки отвътре.
  • Оставете да се охладят за няколко минути, преди да сервирате. Насладете се!

Съвети

  • Размерът на сладките картофи може да повлияе на времето за готвене. По-големите сладки картофи може да се нуждаят от допълнително време, докато по-малките може да се сготвят по-бързо.
  • Поднесете тези цели сладки картофи с кремообразен сос от авокадо или пикантен дип от кисело мляко за допълнителен прилив на вкус.
  • Ако сте почитатели на подправките, помислете дали да не добавите щипка лют червен пипер преди готвене.
  • Може да добавите и масло малко преди да ги изкарате, като направите разрез и поставите маслото вътре, за да се разтопи. 
Ключови думи сладък картоф