Великденско Руло от Пуешка Кайма със Сос „Уорчестър“

от | мар. 7, 2023 | Еър Фрайър Кайма, Рецепти, Рецепти за Еър Фрайър, Рецепти за Мултикукър | 0 коментари

Месното руло е ястие, което произхожда от Европа, но точният му произход е неясен. Смята се, че произхожда от ястията, подобни на скреж или пастет, които са били разпространени в средновековна Европа. Въпреки това се смята, че кюфтето във вида, в който го познаваме днес, със смляно месо и различни подправки, е възникнало в Германия или Обединеното кралство през XVII или XVIII век. Оттогава насам кюфтето се е превърнало в популярно ястие в много страни и често се свързва с американската кухня.

Това домашно приготвено печено руло от пуешка кайма е идеално за всеки празник, особено за Великден. Комбинацията от сочно смляно пуешко месо, ароматни билки и сладка и пикантна глазура го превръщат в любимо на много хора ястие. Насладете се!
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 1 час
Общо Време 1 час 20 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 5
Калории 180 kcal

Продукти
  

  • 1 кг смляно пуешко
  • 200 г панировъчни трохи "Панко"
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 моркова, нарязани на ситно
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 2 яйца
  • 125 мл мляко
  • 30 мл сос "Уорчестър"
  • 30 мл доматено пюре
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 120 мл кетчуп
  • 30 мл мед
  • сол и черен пипер, на вкус

Инструкции

  • Загрейте фурната на 190°C.
  • В голяма купа смесете смляното пуешко месо, панировката Панко, нарязания лук, морковите, целината, счукания чесън, яйцата, млякото, соса Уорчестър, доматеното пюре, мащерката, ригана, червения пипер, солта и черния пипер, докато се смесят добре.
  • Прехвърлете сместа в леко намазнена тавичка и я оформете като хлебче.
  • В малка купа разбийте кетчупа и меда, за да приготвите глазурата.
  • Полейте с глазурата горната част на кюфтето, като я разнесете равномерно с помощта на лъжица.
  • Печете кюфтето в продължение на 1 час или докато термометърът за месо, поставен в центъра на кюфтето, покаже 74 °C.
  • Оставете кюфтето да престои 10 минути, преди да го нарежете и сервирате.
Ключови думи кайма, пуешко, руло от месо