Великденско Руло от Пуешка Кайма със Сос „Уорчестър“

от | мар. 7, 2023 | Еър Фрайър Кайма, Рецепти, Рецепти за Еър Фрайър, Рецепти за Мултикукър | 0 коментари

Месното руло е ястие, което произхожда от Европа, но точният му произход е неясен. Смята се, че произхожда от ястията, подобни на скреж или пастет, които са били разпространени в средновековна Европа. Въпреки това се смята, че кюфтето във вида, в който го познаваме днес, със смляно месо и различни подправки, е възникнало в Германия или Обединеното кралство през XVII или XVIII век. Оттогава насам кюфтето се е превърнало в популярно ястие в много страни и често се свързва с американската кухня.

руло от мляно пуешко месо със зеленчуци - рецепта
Това домашно приготвено печено руло от пуешка кайма е идеално за всеки празник, особено за Великден. Комбинацията от сочно смляно пуешко месо, ароматни билки и сладка и пикантна глазура го превръщат в любимо на много хора ястие. Насладете се!
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 1 час
Общо Време 1 час 20 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 5
Калории 180 kcal

Продукти
  

  • 1 кг смляно пуешко
  • 200 г панировъчни трохи "Панко"
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 моркова, нарязани на ситно
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 2 яйца
  • 125 мл мляко
  • 30 мл сос "Уорчестър"
  • 30 мл доматено пюре
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 120 мл кетчуп
  • 30 мл мед
  • сол и черен пипер, на вкус
Ключови думи кайма, пуешко, руло от месо