Ябълка с Канела в Еър Фрайър
Внесете естествена сладост в ястията си с нашата рецепта за ябълки на кубчета от фритюрник. Въздушният фритюрник превръща ябълките, нарязани на кубчета, в красиво карамелизирани парченца, подчертавайки естествената им сладост и създавайки страхотна гарнитура или основа за десерт.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 4 средни ябълки обелени, изчистени и нарязани на кубчета с дължина 2 см
- 2 ч.л. канела
- 1 с.л. кленов сироп или мед
- 1 с.л. лимонов сок
Инструкции
- В голяма купа смесете нарязаните на кубчета ябълки, канелата, кленовия сироп или меда и лимоновия сок. Разбъркайте, докато ябълките се покрият равномерно.
- Загрейте въздушния фритюрник на 180°C (350°F).
- Прехвърлете ябълките в кошницата на фритюрника, като ги разпределите на равномерен слой.
- Гответе ябълките на 180°C (350°F) за около 12 минути, като разклащате кошницата по средата на времето за готвене, за да осигурите равномерно готвене.
- Проверете ябълките за желаната мекота. Ако предпочитате да са по-меки, добавете още 2-3 минути за готвене.
- Сервирайте веднага и се наслаждавайте!
Съвети
- Можете да експериментирате с различни подправки, като индийско орехче или кардамон, за да постигнете различен вкусов профил.
- Тези пържени на въздух ябълки са идеални като самостоятелен десерт или като добавка към овесени ядки, палачинки или сладолед.
- За допълнителна сладост поднесете ябълките с топка бита сметана или капка карамелен сос.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.