Внесете естествена сладост в ястията си с нашата рецепта за ябълки на кубчета от фритюрник. Въздушният фритюрник превръща ябълките, нарязани на кубчета, в красиво карамелизирани парченца, подчертавайки естествената им сладост и създавайки страхотна гарнитура или основа за десерт.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 17 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура, Десерт
Кухня Американска
Порции 4
Калории 60 kcal

Продукти
  

  • 4 средни ябълки обелени, изчистени и нарязани на кубчета с дължина 2 см
  • 2 ч.л. канела
  • 1 с.л. кленов сироп или мед
  • 1 с.л. лимонов сок

Инструкции

  • В голяма купа смесете нарязаните на кубчета ябълки, канелата, кленовия сироп или меда и лимоновия сок. Разбъркайте, докато ябълките се покрият равномерно.
  • Загрейте въздушния фритюрник на 180°C (350°F).
  • Прехвърлете ябълките в кошницата на фритюрника, като ги разпределите на равномерен слой.
  • Гответе ябълките на 180°C (350°F) за около 12 минути, като разклащате кошницата по средата на времето за готвене, за да осигурите равномерно готвене.
  • Проверете ябълките за желаната мекота. Ако предпочитате да са по-меки, добавете още 2-3 минути за готвене.
  • Сервирайте веднага и се наслаждавайте!

Съвети

  • Можете да експериментирате с различни подправки, като индийско орехче или кардамон, за да постигнете различен вкусов профил.
  • Тези пържени на въздух ябълки са идеални като самостоятелен десерт или като добавка към овесени ядки, палачинки или сладолед.
  • За допълнителна сладост поднесете ябълките с топка бита сметана или капка карамелен сос.
Ключови думи Еър Фрайър, ябълка