Замразен Сладък Картоф в Еър Фрайър
Ако търсите бърз, здравословен и вкусен начин да се насладите на сладките картофи, нашата рецепта е идеална за вас. Въздушният фритюрник създава красива хрупкава външна част, като същевременно запазва вътрешността мека и сладка, и всичко това с минимално количество масло.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 500 г сладък картоф замразен
Инструкции
- Загрейте фритюрника си на 200°C (390°F).
- Подредете замразените картофи на един слой в кошницата на фритюрника, като внимавате да не са препълнени.
- Гответе пържените картофки на 200°C (390°F) за около 15 минути, като разклащате кошницата по средата на времето за готвене, за да осигурите равномерно готвене.
- Проверете дали картофките са желано хрупкави. Ако предпочитате да са по-хрупкави, добавете още 2-3 минути за готвене.
- Сервирайте веднага с любимия си сос за потапяне.
Съвети
- Внимавайте да не препълните кошницата на фритюрника, за да се приготвят равномерно всички картофки.
- Тези сладки картофки приготвени в еър фрайър са чудесно допълнение към бургери или могат да се консумират самостоятелно с ароматен дип, като пикантен кетчуп или кремообразен айоли.
- Подправете пържените картофки, като поръсите с малко подправки Каджун или пушен червен пипер преди готвене, за да получите допълнителен вкус.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.