Зелен Фасул в Еър Фрайър
Това е лесен и бърз начин за постигане на чудесно изпечен пресен зелен фасул, който е едновременно хрупкав и нежен. Изпитайте елегантността на простотата с тази рецепта.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 500 г зелен фасул пресен, с отрязани краища
- 1 с. л. зехтин
- 1 ч.л. морска сол
- 1/2 ч.л. черен пипер прясно смлян
Инструкции
- Загрейте фритюрника на горещ въздух на 200°C (390°F).
- В голяма купа смесете зеления фасул, зехтина, морската сол и черния пипер. Разбъркайте, докато бобът се покрие равномерно.
- Прехвърлете фасула в кошницата на фрайъра. Разпределете го на равномерен слой.
- Гответе на 200°C (390°F) за около 10-12 минути, като разклащате кошницата по средата на времето за готвене.
- Проверете дали фасула е готов. Ако предпочитате да е по-мек, добавете още 2-3 минути
- Сервирайте веднага и се наслаждавайте!
Съвети
- Ако използвате по-едър зелен фасул, може да се нуждаете от допълнителни няколко минути готвене.
- Тези зелени фасулчета се съчетават отлично с обикновен сос айоли или с поръсване на настърган пармезан за допълнителен вкус.
- Зеленият Фасул е чудесна гарнитура към всяко основно ястие с месо или риба.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.