Това е лесен и бърз начин за постигане на чудесно изпечен пресен зелен фасул, който е едновременно хрупкав и нежен. Изпитайте елегантността на простотата с тази рецепта.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 17 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура
Кухня Международна
Порции 4
Калории 50 kcal

Продукти
  

  • 500 г зелен фасул пресен, с отрязани краища
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер прясно смлян

Инструкции

  • Загрейте фритюрника на горещ въздух на 200°C (390°F).
  • В голяма купа смесете зеления фасул, зехтина, морската сол и черния пипер. Разбъркайте, докато бобът се покрие равномерно.
  • Прехвърлете фасула в кошницата на фрайъра. Разпределете го на равномерен слой.
  • Гответе на 200°C (390°F) за около 10-12 минути, като разклащате кошницата по средата на времето за готвене.
  • Проверете дали фасула е готов. Ако предпочитате да е по-мек, добавете още 2-3 минути
  • Сервирайте веднага и се наслаждавайте!

Съвети

  • Ако използвате по-едър зелен фасул, може да се нуждаете от допълнителни няколко минути готвене.
  • Тези зелени фасулчета се съчетават отлично с обикновен сос айоли или с поръсване на настърган пармезан за допълнителен вкус.
  • Зеленият Фасул е чудесна гарнитура към всяко основно ястие с месо или риба.
Ключови думи Еър Фрайър, зелен фасул